E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Bellevue, [23 september 1933]

Bellevue, 23 Sept.

Beste Menno,

Gelijk hiermee zend ik je een stuk waarvan ik niet weet wat ermee gebeuren moet. Als Forum ophoudt te bestaan, kan het misschien alleen in D.G.W. Bep zegt dat het beter is het juist niet direct te plaatsen, om het niet zoo absoluut het karakter te geven van een antikritiek. Ik geloof dat dit zeer juist is. Hier en daar zal ik het nog wel veranderen; een citaat wat korter maken, een herhaling schrappen. Ik stuur het je nu maar voor je opinie (maak in potlood kanttekeningen als je wilt) en wat je me aanraadt. Heelemaal in ms. laten tot het boek uitkomt wil zeggen over ± 7 mndn. pas - ergens als artikel over bv. 3 mnd. lijkt mij dan beter. Ik heb een goddelijk gevoel van opluchting nu dit pak van mijn hart is. Straks begin ik weer aan Ducroo. De copy van J.v.N. en van J. Gr. is nog niet terug; anders had je die al.

Ik wacht ook op antwoord op mijn brief van gisteren, maar het heeft voor mij geen haast. Stuur het mij tegelijk met je opinie over dit stuk en het stuk zelf. Dank.

Je

E.

Een verwoede brief van Gr. over Maurice gekregen. Hier: attentie! er is andere haat bij. Dat v/d Voorde Donker en Theun zou uitnoodigen is onzin, daar is de Holl. redactie voor. Enfin...

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie