E. du Perron
aan
F.E.A. Batten

Bergen, 20 oktober 1939

Bergen, Vrijdag.

Beste Freddy,

Ons adres blijft onveranderd: we kunnen dit huisje huren, wat we dan vooreerst doen (per week).

Bep zegt: als je 't fietsje nu sturen kùnt, zou 't prettig zijn. Maar erg noodig is het niet. Zie maar.

Wel graag alle post. Informeer eens bij Henri Mayer naar 't adres van dien Tom Rot - zoo heet die man van de Ploeg. Dan zal ik hem ook schrijven.

Ik ben verkleumd en zonder stem nr hier teruggegaan na 3 dagen pennen in die koude kamer die Mult. museum heet. Ingesloten de maleische versie van Saïdjah's liedjes, die Mimi niet dorst publiceeren omdat toch niemand 't begrijpen zou. Ik wil 't publ. in een Indonesisch tijdschrift. Maar daarvoor moet 't overgetypt worden.

Zou je moeder of iemand anders dat willen doen? Bep wil ook wel, maar heeft geen machine hier; die zit in een van de kisten bij jou, maar 't is moeilijk die er uit te breken en dan nog hierheen te zenden.

Alleen de 2 versies in Mult.'s eigen hand zou ik getypt willen hebben, dat andere ding, dat duidelijk het klad is van een van de 2 liedjes, maar niet. Ook de woordjes opzij en mijn aanteekeningen vooral niet. Alléén de liedjes zelf. Ik kan er dan nog wat bijpennen.

Ik zou heel blij zijn als dit kon. Stuur 't me dan maar weer hierheen. Misschien kom ik tòch vrij gauw in Den Haag, of ga ik naar Parijs - er is nu weer een kans - maar 't kan ook dat ik nu 3 weken achtereen hier blijf werken.

Wil je me svp. omgaand een ex. Max Havelaar zenden en een ex. Minnebrieven? - Dat heb ik noodig voor 't bewerken van de documenten - een stapel! - die ik overschreef. Daarover later meer.

Liefst zou ik willen dat je die exx. kocht (2e-handsch, je hebt soms losse deeltjes, dit wat Minnebr. betreft), maar leen me anders maar jouw exx. Als je me geld wilt voorschieten, stuur ik je dat dadelijk op, zoodra ik weet hoeveel (± fl. 1 stuk?). Dag! Dank en hartelijke groeten - je

E.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie