E. du Perron
aan
J. Greshoff

Parijs, 26 juli 1935

Parijs, 26 Juli '35.

Beste Jan,

Jan v. N. was heel aardig, en toch wel uit zijn doen: nogal tegensprekerig (voor het plezier van de tegenspraak), koppig, enz. - altijd voor zijn doen. Verder heeft hij, geloof ik, wel genoten van de tentoonstelling, maar voor de reis naar Sestri voelt hij niet veel. Hij zou je spoedig schrijven.

Hierbij een brief van Henny, die heel aardig zou zijn als V. ‘behoorde tot de weinige menschen met wie vriendschap mogelijk is’. Maar dat lijkt mij alleen juist qua literaire stand! - voor de rest is hij dat nu juist niet.

Enfin... ik laat het erbij. Heb je een goede reis gehad? Ik kon je niet meer schrijven naar Barcelona, want je brief kwam te laat hier (Donderdag.) Hierbij nog wat fraais, dat niet terughoeft: het interview met Sandberg nl. Die Sandberg wordt voor mij een moeilijk geval: hij wil met ons ‘omgaan’ en komt bij iedere ontmoeting met al of niet geplaatste of nog te plaatsen versjes aanzetten, en hij is erg geschikt, maar een complete hebephreen en zijn versjes zijn voor mij vaatwater à la Dop Bles. Gelukkig dat ik eerstdaags met vacantie ga. Deze Sandberg is nu een slachtoffer van je, om je goede kritiek!

Hartelijk,

je E.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie