E. du Perron
aan
A.A.M. Stols

Parijs, 29 april 1935

In haast

Beste Sander,

Let niet op ongeregelde zendingen van Fermina. Ik ben deze week totaal beroerd geweest, en schiet niet op. Bep kan ook nog niet veel doen, en het kind is geweldig accaparant. Ik heb nu wat geld van de postspaarbank genomen, met de bedoeling om naar Bretagne te gaan, en Fermina dààr af te maken; maar ik aarzel toch ook weer, 1o. omdat het toch duur is, 2o. omdat ik Bep niet graag alleen hier achterlaat vóór zij heelemaal aan het nieuwe rhythme met het kind gewend is. Zoodat alles erg onzeker is, wat ook weer onaangenaam werkt. - Maar ik werk aan niets anders.

Je antwoordde niet op mijn briefkaart over Serena. Wil je in ieder geval mij de resteerende fl. 75.- zenden, als ik je hfdst. XII van Fermina gezonden zal hebben (misschien over een dag of drie al), want dan ben ik over de helft. Ik laat het hierbij. Kàn je me nog wat voor Serena zenden, dan graag.

Hartelijke groeten, ook aan Greet,

je E.

Dit Fermina Marquez kost mij, in deze omstandigheden, veel meer inspanning dan La Cond. Humaine. Als ik een maand werkelijk rust kon nemen, deed ik het misschien ‘spelenderwijs’.

Parijs, 29 April.

P.S. Zet in die regels over F.M., inpl. van: ‘het conflict van jeugd met jeugd’: ‘de wrijving van j.m.j.’ - Dat is juister.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie