E. du Perron
aan
H. Marsman

Bellevue, 9 juni 1933

Bellevue, Vrijdag.

Beste Henny,

Van Menno daarnet een lang schrijven ontvangen,2762 met een zeer goede uiteenzetting van de verschillen tusschen hem en mij. Maar hij blijft erbij dat hij een fragment van 24 blzn. te veel vindt - nu Dumay afgedraaid is, werken we weer met 64 inpl. v. 80 blzn., want dat extra-vel komt tòch de zetterij van Nijgh & Van D. ten goede - hij had gedacht dat ik een fragment van een blz. of 10 zou hebben genomen. Ik heb hem weer geschreven dat ik dit alles zeer onaangenaam vind, maar tenslotte kan ik er niets aan doen, omdat ook Roelants radicaal tegen alles was. Je kunt nu een ander fragment insturen, dat dan zeker wel zal worden geplaatst, als het ± 10 blzn. is; maar ik kan je dit toch niet aanraden? Ik in jouw plaats zou er niet over denken om iets anders uit deze roman nog naar Forum te sturen.

Las je Anthonie in Crit. Bulletin over de Uren, en over de toenemende onbeschoftheid? Eigenlijk een roerend stuk. Ik heb het zonder één gevoelentje van kwaadheid gelezen. Jij komt er ook in voor, dus lees het.

Hartelijk je

E.

Wij zijn nu hard aan het werk met Pia en verzenden de prospectussen. Denk jij dat er in Utrecht menschen zijn die zich voor dit boek interesseeren; het is een bloemlezing van dokterspoëzie van de middeleeuwen tot 1900. Een dik boek, met plaatjes en werkelijk heel curieuze bijdragen. Maar het kost fl. 9., dus voor Holland met porto mee ± fl. 9.50. Zal ik je een prospectus sturen? Wat is het adres van Schorer? Het is niet in den boekhandel te krijgen; Pia is zelf de boekhandel, dus een soort ‘eigen beheer’, waaraan wij meedoen.

2762Brief van 6 juni 1933 (Bw TB-DP 2, p. 67-72).
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie