E. du Perron
aan
J. Greshoff

Voorburg, 10 januari 1933

Voorburg, Dinsdag.

Beste Jan,

Van de Veths2500 was het een pràchtbriefje, werkelijk de moeite waard!* - Vergeet je niet naar Zoete te gaan? Bep is grieperig en ligt in bed; we gaan weer weg van hier als zij beter is. Ik was vandaag in Amsterdam; de bank heeft nog een fl. 20.000 voor mij over (na aftrek van alles), die na deeling met de 4 kinderen en de notarissen etc. wel schoon op zullen zijn. Ik heb dus feitelijk alleen Gistoux.

Spreek over dit alles zoo min mogelijk met de menschen en laat vooral de Veths er geheel buiten, als die eens mochten komen informeeren.

Willink sprak ik ook, en o.a over die photo's. Hij wil niet dat je Wilma neemt noch de rozen en laat de keus geheel aan jou over, maar je zou hem een plezier doen als je de Baskische boer wegliet,2501 omdat hij die voor het grootste deel naar een briefkaart heeft geschilderd. Voilà. Zeg jij nu aan Bouws wat er gebeuren moet.

Ik zal nog wel naar België komen - kan ik in dat geval bij jou terecht? Bep gaat meteen door naar Parijs, ook met het oog op Het Vaderland. Ik sprak 's Gravesande, die allergeschiktst was. - Later meer. Veel hartelijks, ook aan Aty,

van je Eddy

2500Brusselse kennissen van Greshoff.
*Ik sluit het hierin: sans commentaires!
2501Schilderijen van Willink. De foto's waren bestemd om te worden afgedrukt bij Greshoffs artikel over Willink in Forum 2 (1933) 2 (februari), p. 113-122.
vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie