2145. Aan H. Marsman: Parijs, 30 juni 1934

Parijs, 30 Juni 1934.

Beste Henny,

Dank voor je briefkaart. Wat bedoel je met ‘omslagen’? De Nietzsche kan je houden zoolang je wilt.

Mijn schoonzuster komt 19 Juli hier, vanuit Indië. Ik ga dan een paar dagen met haar naar Brussel om Gille te zien. Onze verdere plannen zijn nog niet zeker: in principe gaan we nog altijd naar Slau, maar er is een kans dat Darja die Augustus-maand bij hem gaat doorbrengen en in dat geval gaan wij niet. Wschl. gaan wij dan naar Sestri-Levante bij de Van Schendels en Greshoven; kunnen jullie dan ook niet die richting uit komen? Hierover nog nader dus. Schrijf me half Juli, om me je adres te geven.

Ik ben nog steeds niet aan Ducroo begonnen. Allerlei ander werk hield me ervan af, o.a. nieuwe essays voor Forum, die ik ook, als het eenigszins kan, nog in De Sm.M. wou hebben. Ik ben er nu eindelijk zoowat mee klaar en denk dat ik over een dag of 4 weer aan Ducroo ga en dan ook ononderbroken doorwerk tot mijn schoonzuster komt. Een goede 14 dagen maar; maar ik doe veel in 14 dagen!

Verder geen nieuws. Malraux zit in Moskou, het weer hier is heerlijk, en het is vooral heerlijk buiten zitten in Auteuil. Bep en ik voelen ons erg opgeknapt na Grenoble, en in het vooruitzicht op Augustus. Laat eens hooren wat je nu doet. En Rina?

Veel hartelijks, van ons 2,

je E.

[p. 58]

P.S. Bep zegt dat Les Célibataires van Montherlant nogal een aardig boek is; heel anders dan zijn gewone lef-en-treur-genre. Een verzameling oude zonderlingen, die hij misschien in zijn familie heeft bijeengeraapt. Lees vooral Pages de Journal van Gide, als je dat in Italië krijgen kunt.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie