E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Tanger, [24 augustus 1934]

Tanger, 24 Augustus.

Beste Menno,

Eergisteren bek-af hier aangekomen. Bep en ik zijn beiden beroerd: ik deed een soort griep op in Valencia, Bep sukkelt erg aan haar maag (misschien van de keuken met olijfolie). En dan iederen dag 8 à 10 uur treinen op harde banken in roetzwarte Spaansche wagons, behalve 1 volle dag rust in Granada. Het Alhambra is een van de prachtigste dingen die ik ooit zag.

Bij aankomst hier een geweldig pak proeven gevonden van Querido. Ik heb me daar nu doorheen geslagen, maar kan nu ook niets behoorlijks meer doen. Vanaf gisteravond 256 blzn. nagezien. Tot/met 203 is alles in orde. Maar zou jij zoo goed willen zijn om de revisie op je te nemen vanaf blz. 204? Je bewijst me daarmee een grote dienst, ook met het oog op de tijd, want de post is erg slecht en doet er zeker 10 dagen over, heen en terug. En Q. heeft haast met afdrukken.

Het is hier alleraardigst, vooral alles wat moorsch en arabisch is. Slau en ik hebben een paar arabische cafétjes vlak bij huis. Ik schrijf je later meer. Nu veel dank voor de te verleenen hulp; en laat wat hooren van jouw reis. Hart. groeten, ook onder de gades, een afrikaansche salám van je

E.

Ik stuur je spoedig verzen van Slau: ze moeten nog uit een koffer opgegraven worden. Adres: 6 rue Garibaldi, Place du Marshan, Tanger (Marocco). Doet Gans zijn best, d.w.z. deed hij 't?

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie